Actueel nieuws

13-07-2023 - Marian Claessens, Ysselsteyn: ‘Ik geef GlaswebVenray een dikke 10!’

‘Op onze nieuwe bedrijfslocatie Eggsperience Center gingen de verbouwingen zeer voorspoedig. Dat betekende dat ik in een hele korte tijd snel en betrouwbaar internet op deze locatie moest regelen. We hebben dat nodig om data te kunnen verzamelen over de kuikens. Gelukkig kon GlaswebVenray ons helpen. Binnen een paar weken hadden we een na-aansluiting en goed werkend internet. Ik geef GlaswebVenray een dikke 10!’

13-07-2023 - Bereikbaarheid tijdens de vakantie

Tijdens de zomervakantie is de klantenservice van GlaswebVenray van 10 juli tot 21 augustus beperkt(er) bereikbaar. Als je een vraag of probleem hebt, kun je het beste eerst contact opnemen met je provider. Stel specifieke vragen aan GlaswebVenray bij voorkeur via email: info@glaswebvenray.nu. Op die manier kunnen we je het snelst helpen. Wij wensen iedereen alvast een prettige zomervakantie, geniet en blijf gezond!

Regelmatig worden websites en apps gehackt, waarbij grote hoeveelheden informatie buit worden gemaakt. Deze informatie kan bestaan uit gebruikersnamen, emailadressen en zelfs wachtwoorden. De complete bestanden met gebruikersgegevens worden verhandeld op online marktplaatsen voor hackers, zoals op de criminele handelsmarktplaats Genesis die vorige maand door Europol en de FBI offline is gehaald.

Wat gebeurt er als je e-mailadres is gevonden in een datalek?
Wanneer een website of dienst die jij gebruikt wordt gehackt en jouw e-mailadres is in de handen gevallen van hackers, dan kunnen zij deze gegevens gebruiken om te proberen in te loggen op andere, mogelijk voor jou hele belangrijke, websites. Een manier om dit te voorkomen is door voor iedere website of app een ander wachtwoord te gebruiken. Een wachtwoordmanager zoals Bitwaren of 1Password kan dat automatisch voor je regelen. Zo loop je minder risico wanneer jouw e-mailadres en wachtwoord in verkeerde handen valt. (lees hier verder wat kunt doen tegen hackers)

 

Lees verder »

11-05-2023 - TriNed verruimt openingstijden klantenservice

De klantenservice van TriNed is tegenwoordig telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 21 uur en op zaterdag en zondag van 9 tot 21 uur. Tussen 21 en 23 uur kan je jouw vragen via WhatsApp of Facebook Messenger stellen.

Voordat deze verruimde openingstijden werden ingevoerd, werd de service van TriNed door klanten al gewaardeerd met gemiddeld een 9. TriNed laat weten er alles aan te doen om de service op hoog niveau te houden. Wil jij als klant van TriNed ook een review plaatsen dan kan dat hier

11-05-2023 - Hoe werkt glasvezel?

Glasvezel is een type communicatietechnologie waarbij lange, dunne glasvezelkabels worden gebruikt om informatie over lange afstanden te verzenden. Het werkt door het verzenden van lichtsignalen die informatie overdragen via kleine veranderingen in de lichtintensiteit.

Het proces begint bij de zender, waar het signaal wordt omgezet in een lichtpuls die door een glasvezelkabel wordt gestuurd. Aan het einde van de kabel wordt de lichtpuls opgevangen door een ontvanger en omgezet in het oorspronkelijke signaal. Glasvezel biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van communicatietechnologie, waaronder hogere snelheden, minder signaalverlies over lange afstanden en minder interferentie van elektromagnetische straling. Het wordt daarom vaak gebruikt voor breedbandinternetverbindingen, telecommunicatie en televisiesignalen.

13-04-2023 - GlaswebVenray marktleider door nieuwe providers

Met de toetreding van KPN op het netwerk van GlaswebVenray leveren ook T-Mobile, Tele2 en Online.nl op ons netwerk. Hiermee neemt niet alleen de keuzevrijheid toe, maar ook onze bezettingsgraad. Als GlaswebVenray zijn we de marktleider in de kerkdorpen van gemeente Venray en Holthees.

Sinds de komst van KPN maken steeds meer mensen de overstap van koper op glasvezel. En dat is een verstandige, toekomstbestendige keuze aangezien KPN heeft aangekondigd gefaseerd te willen stoppen met het aanbieden van traditionele koperen telefonie- en internetverbindingen. Voor GlaswebVenray betekent een hogere bezetting van het netwerk. Dit maakt het mogelijk om de prijs voor het gebruik van het glasvezelnetwerk acceptabel te houden. En dat is weer goed nieuws voor onze klanten en leden.

13-04-2023 - Glasvezel: een duurzame keuze

Wist je dat glasvezel duurzamer is dan koper en coax? Daar zijn verschillende reden voor:

  • Glasvezelkabels hebben over het algemeen een langere levensduur dan traditionele koperen kabels, waardoor ze minder vaak hoeven te worden vervangen.
  • Een glasvezelnetwerk vereist ook minder energie voor het transport van het lichtsignaal in vergelijking met het koper- en coaxnetwerk dat werkt met geluidsgolven. Daardoor is de energiebehoefte voor het gebruik van glasvezelnetwerken lager.
  • Glasvezel heeft een hogere capaciteit, waardoor het mogelijk is om meer data efficiënter over grotere afstanden te versturen.
  • Glasvezelkabels zijn bovendien minder gevoelig voor storingen door elektromagnetische interferentie (EMI), waardoor er minder reparaties en onderhoud nodig zijn.
  • Doordat er minder kabels nodig zijn voor hetzelfde transport van data, worden er minder grondstoffen gebruikt en is er minder afval.

Al met al kunnen we concluderen dat glasvezel een duurzame keuze is!

09-03-2023 - Servicemedewerker gezocht

Voel jij je verbonden met de bewoners van de kerkdorpen van Venray? Wij zoeken een servicemedewerker die graag in contact staat met onze klanten. Er is geen technische kennis nodig voor deze werkzaamheden, alleen een praktische en klantvriendelijke instelling. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het ophalen van apparatuur en de glasvezelverbinding afdekken met een kapje. Het betreft vrijwilligerswerk, maar uiteraard ontvang je een passende vergoeding en worden de reiskosten vergoed voor de bezoekjes die je brengt aan onze klanten. Heb je interesse en wil je meer informatie? Mail of bel dan naar info@glaswebvenray.nu of 0478 - 206 960.

09-03-2023 - Laat anderen ook aansluiten en ontvang een waardebon

Leden van GlaswebVenray die voor 31 december 2023 een nieuwe klant aandragen, ontvangen een waardebon van 25 euro. In te leveren bij Keurslager Biermann-van den Eijnden in Oostrum, Boerderij ’t Platteland in Veulen en Verkoeijen Partyservice & Slagerij in Leunen. Kijk voor actievoorwaarden op www.glaswebvenray.nu/sluit-aan

 

09-03-2023 - Nieuwe webshop PLINQ

Onlangs is de nieuwe PLINQ webshop live gegaan. Via deze webshop kunnen klanten eenvoudig extra apparatuur aanschaffen, zoals bijvoorbeeld een extra accesspoint om het thuisnetwerk mee uit te breiden. Of een WiFi Repeater voor het verbeteren van de WiFi dekking in uw woning. De producten zijn zeer eenvoudig te bestellen. Voor alle PLINQ abonnees zijn ze extra scherp geprijsd. Kijk voor meer informatie op de website