Actueel nieuws

14-09-2023 - Freedom Internet ‘Beste Alles-in-1 Provider’

Freedom Internet is door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste Alles-in-1 Provider’. Dit is de derde keer dat Freedom in haar bestaan de nummer één positie weet te bemachtigen.

Freedom Internet scoort vooral goed op de kwaliteit van de internetdiensten: daar geven de klanten gemiddeld een 9,0 aan. Ook zijn de klanten zeer te spreken over de vaste telefonie: dit scoort een 9,5. Daarnaast krijgt de klantenservice van Freedom Internet een 8,9. De tv-kwaliteit scoort een 6,0.

KPN Glasvezel staat met 7,8 op de tweede plaats. 

14-09-2023 - KPN introduceert vrouwensportzender W-Sport in basispakket

Nederland is een nieuwe sportzender rijker: W-Sport. Deze zender, gewijd aan 24/7 vrouwensport, maakt zijn debuut in Nederland bij alle KPN-abonnees.

Op kanaal 37 van het KPN-basispakket kunnen kijkers dagelijks genieten van vrouwenvoetbal, motorsport, basketbal, volleybal en andere vrouwensporten. Ook zal de zender live-evenementen op het gebied van tennis, atletiek en boksen aanbieden.

14-09-2023 - TriNed en Freedom Internet bundelen krachten

TriNed en Freedom Internet gaan strategisch samenwerken om weerstand te bieden tegen de concurrentie van de vier grote internetproviders in Nederland. De concurrentiestrijd heeft geleid tot het bieden van kortingen en grootschalige marketing- en salescampagnes om klanten te verleiden. TriNed en Freedom Internet brengen ieder hun specifieke expertise in en bundelen hun krachten.  

Beide partijen willen verder groeien en zien in samenwerking de mogelijkheid om abonnementen betaalbaar te houden en het serviceniveau naar een hoger niveau te tillen.

13-07-2023 - Afscheid bestuurslid Elly Keijsers

Elly Keijsers neemt afscheid van bestuur GlaswebVenray
 
Elly Keijsers heeft na 9 jaar afscheid genomen als bestuurslid van de Coöperatie GlaswebVenray U.A.. Als voorzitter van het Wijkradenoverleg was zij vanaf het begin betrokken bij dit het burgerinitiatief. Elly heeft zich samen met de andere initiatiefnemers ingezet om glasvezel in heel Venray en het dorp Holthees te realiseren.

Elly: “Alle burgers van Venray, zowel in de wijken als op de kerkdorpen, moeten kunnen genieten van de voordelen die glasvezel biedt. Vandaar dat we destijds als wijkraden samen met de Dorpsraden ook achter dit burgerinitiatief zijn gaan staan. Door de Coöperatie GlaswebVenray houden we als burgers van Venray enerzijds de regie van een glasvezelnet in eigen handen wie op “ons net” komt en anderzijds kan de Coöperatie GlaswebVenray op termijn de winst laten terugvloeien naar de burgers van Venray. Niet onbelangrijk: je hebt als lid van de coöperatie ook zeggenschap in wat we te zien krijgen op het televisienet. Ik ben ervan overtuigd dat door het uitzenden van veel lokale evenementen de onderlinge saamhorigheid in Venray alleen maar zal toenemen. Glasvezel maakt ook de toepassingen mogelijk om in de nabije toekomst langer thuis te blijven wonen, en ook dat is van belang voor iedereen in Venray. Ook hiervan moet iedereen kunnen profiteren.”

Het bestuur van GlaswebVenray heeft Elly leren kennen als een positief kritisch persoon, die de puntjes op de spreekwoordelijke i weet te zetten. Ook kon zij de belangen van de burgers in de wijken van Venray goed vertalen. Dit was bijzonder nuttig in het participatieproces.
Het bestuur zal Elly en haar scherpe oog voor de ‘zetduiveltjes’ missen.

13-07-2023 - Bestuurslid gezocht!

Wij zijn op zoek naar een algemeen bestuurslid met het volgende profiel:

  •  Je hebt ervaring als bestuurder.
  • Je hebt passie voor een ons lokaal glasvezelnetwerk en lokaal eigendom.
  • Je wilt een rol spelen in de connectiviteit van de Venrayse gemeenschap.
  • Je bent woonachtig in de gemeente Venray of Holthees.

Het betreft een onbezoldigde functie, eventueel te maken onkosten worden vergoed.
Mail je motivatie naar het bestuur via info@glaswebvenray.nu of bel ons via  0478-206960 en vertel waarom jij het interessant vindt om medebestuurslid te worden van GlaswebVenray. Kijk voor meer informatie op: www.glaswebvenray.nu/over-ons/vacatures

13-07-2023 - Marian Claessens, Ysselsteyn: ‘Ik geef GlaswebVenray een dikke 10!’

‘Op onze nieuwe bedrijfslocatie Eggsperience Center gingen de verbouwingen zeer voorspoedig. Dat betekende dat ik in een hele korte tijd snel en betrouwbaar internet op deze locatie moest regelen. We hebben dat nodig om data te kunnen verzamelen over de kuikens. Gelukkig kon GlaswebVenray ons helpen. Binnen een paar weken hadden we een na-aansluiting en goed werkend internet. Ik geef GlaswebVenray een dikke 10!’

13-07-2023 - Bereikbaarheid tijdens de vakantie

Tijdens de zomervakantie is de klantenservice van GlaswebVenray van 10 juli tot 21 augustus beperkt(er) bereikbaar. Als je een vraag of probleem hebt, kun je het beste eerst contact opnemen met je provider. Stel specifieke vragen aan GlaswebVenray bij voorkeur via email: info@glaswebvenray.nu. Op die manier kunnen we je het snelst helpen. Wij wensen iedereen alvast een prettige zomervakantie, geniet en blijf gezond!

Regelmatig worden websites en apps gehackt, waarbij grote hoeveelheden informatie buit worden gemaakt. Deze informatie kan bestaan uit gebruikersnamen, emailadressen en zelfs wachtwoorden. De complete bestanden met gebruikersgegevens worden verhandeld op online marktplaatsen voor hackers, zoals op de criminele handelsmarktplaats Genesis die vorige maand door Europol en de FBI offline is gehaald.

Wat gebeurt er als je e-mailadres is gevonden in een datalek?
Wanneer een website of dienst die jij gebruikt wordt gehackt en jouw e-mailadres is in de handen gevallen van hackers, dan kunnen zij deze gegevens gebruiken om te proberen in te loggen op andere, mogelijk voor jou hele belangrijke, websites. Een manier om dit te voorkomen is door voor iedere website of app een ander wachtwoord te gebruiken. Een wachtwoordmanager zoals Bitwaren of 1Password kan dat automatisch voor je regelen. Zo loop je minder risico wanneer jouw e-mailadres en wachtwoord in verkeerde handen valt. (lees hier verder wat kunt doen tegen hackers)

 

Lees verder »

11-05-2023 - TriNed verruimt openingstijden klantenservice

De klantenservice van TriNed is tegenwoordig telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 21 uur en op zaterdag en zondag van 9 tot 21 uur. Tussen 21 en 23 uur kan je jouw vragen via WhatsApp of Facebook Messenger stellen.

Voordat deze verruimde openingstijden werden ingevoerd, werd de service van TriNed door klanten al gewaardeerd met gemiddeld een 9. TriNed laat weten er alles aan te doen om de service op hoog niveau te houden. Wil jij als klant van TriNed ook een review plaatsen dan kan dat hier

11-05-2023 - Hoe werkt glasvezel?

Glasvezel is een type communicatietechnologie waarbij lange, dunne glasvezelkabels worden gebruikt om informatie over lange afstanden te verzenden. Het werkt door het verzenden van lichtsignalen die informatie overdragen via kleine veranderingen in de lichtintensiteit.

Het proces begint bij de zender, waar het signaal wordt omgezet in een lichtpuls die door een glasvezelkabel wordt gestuurd. Aan het einde van de kabel wordt de lichtpuls opgevangen door een ontvanger en omgezet in het oorspronkelijke signaal. Glasvezel biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van communicatietechnologie, waaronder hogere snelheden, minder signaalverlies over lange afstanden en minder interferentie van elektromagnetische straling. Het wordt daarom vaak gebruikt voor breedbandinternetverbindingen, telecommunicatie en televisiesignalen.