Actueel nieuws

08-07-2021 - Een storing door graafwerkzaamheden?

Ontdekt u dat uw glasvezelverbinding niet meer werkt en ziet u (graaf)werkzaamheden in uw straat of een straat in de buurt? Dan vragen wij u om direct foto’s te maken van de schade en/of van de bedrijfsnaam van betreffende aannemer. Mail deze informatie inclusief foto’s dan naar info@glaswebvenray.nu. Wij kunnen dan snel(ler) handelen om schades te achterhalen en te repareren.

09-06-2021 - Glasvezel ook belangrijk voor verenigingen

Hengelsportvereniging ’t Alvertje krijgt in september een glasvezelaansluiting. De vereniging heeft te kampen gehad met inbraken en dus is beveiligen van vijvercomplex het Wanssums Ven noodzakelijk. Bovendien wil het bestuur van huidige en toekomstige internettoepassingen gebruik kunnen maken. “We hebben snel en betrouwbaar internet nodig”, vertelt penningmeester Cor Cornelissen. “Glasvezel is dan de beste optie.”

Het plan is om overal beveiligingscamera’s op te hangen. Mogelijk komt er een slagboom bij de toegang, die met een pasje kan worden geopend. Door middel van bijvoorbeeld QR-codes kan straks ook allerlei informatie worden verstrekt. En doordat er gratis WIFI komt, kunnen vissers mooie foto’s van hun vangst direct online delen. “We denken er ook over om onze schuilhut uit te breiden, zodat we opleidingen voor de jeugd kunnen verzorgen. Ook daar heb je internet voor nodig”, licht Cor Cornelissen toe. “Met glasvezel zijn we klaar voor de toekomst.” 

 

09-06-2021 - Nu ook Free WiFi in Wanssum

Inwoners van Wanssum kunnen in het centrum rond de kerk gebruik maken van Free WiFi. GlaswebVenray heeft daarmee alle kerkdorpen van de gemeente Venray en het dorp Holthees voorzien van Free WiFi.

De coöperatie GlaswebVenray maakt onze gemeente toekomstbestendig en economisch aantrekkelijk door een kwalitatief goed glasvezelnetwerk aan te leggen. Dat doet zij samen mét alle Venraynaren en voor alle Venraynaren. Het realiseren van Free WiFi in alle kerkdorpen is een mooi voorbeeld van de maatschappelijke functie die GlaswebVenray als coöperatie vervult. Samen met het kerkbestuur en dorpsraad van Wanssum hebben wij dit opgepakt.

 

09-06-2021 - Bij TriNed EK voetbal nog scherper in beeld

Kleinere providers gaan het EK voetbal uitzenden in 4K Ultra HDTV-beeldkwaliteit. Ook onze provider TriNed gaat het tijdelijke kanaal NPO1 4K doorgeven aan haar televisieabonnees. Eerder hadden KPN en Ziggo dat al toegezegd. 

Goed nieuws dus voor bezitters van een 4K TV! Deze TV’s hebben een veel hogere resolutie (meer pixels) dan HD-TV’s en dus een scherper beeld. Dat is vooral zichtbaar bij TV’s met een groot scherm. Op productspecificaties worden resoluties voor 4K TV's vaak met "3840 x 2160" aangeduid.

Alleen de wedstrijden die op NPO1 worden uitgezonden zijn in 4K UHD kwaliteit te zien. 
Wanneer in de laatste speelronde van de groepsfase tegelijkertijd een andere wedstrijd wordt uitgezonden op NPO3, dan is die laatste dus hooguit in HD-kwaliteit te zien. Hetzelfde geldt voor de andere grote evenementen van de aankomende sportzomer zoals de Tour de France en de Olympische Spelen. 

13-05-2021 - Eenvoudig (nieuwbouw)aansluiting aanvragen of wijzigen via www.mijnaansluiting.nl

Heeft u nieuwbouwplannen of wilt u verbouwen? Dan kunt u uw aansluitingen voor elektriciteit, gas, warmte, water, media en communicatie makkelijk en snel regelen via mijnaansluiting.nl. Via deze website kunt u met één aanvraag bij meerdere netbeheerders in uw regio een aanvraag indienen voor nieuwe aansluitingen, wijzigingen of verwijdering. Ook GlaswebVenray is aangesloten bij mijnaansluiting.nl. Wel zo handig bij nieuwbouw en verbouw van uw woning of bedrijfspand. 

13-05-2021 - Lockdown actie groot succes

De lockdown actie die tot 1 mei liep, leverde maar liefst 39 nieuwe aanmeldingen op ons glasvezelnetwerk op. 39 Huishoudens zijn dus klaar voor de toekomst en kunnen direct al profiteren van razendsnel en betrouwbaar internet. We zien dat steeds meer klanten de meerwaarde van een stabiel en betrouwbaar glasvezelnetwerk waarderen en zich bij ons aansluiten. 

13-05-2021 - Geen prijsverhoging in 2021

In tegenstelling tot onder andere KPN en Ziggo, verhoogt GlaswebVenray haar prijzen in 2021 niet. De internetabonnementen gaan bij andere netwerkleveranciers gemiddeld met bijna twee tientjes per jaar omhoog. Als coöperatie bieden wij onze stabiele internetverbinding graag aan tegen stabiele prijzen. Onze gebruikersvergoeding binnen de bebouwde kom, van € 32,85 (incl. BTW) voor particulieren en € 32,50 (excl. BTW) voor zakelijke aansluitingen, blijft daarom in 2021 gehandhaafd.

 

Ik heb een huis gekocht en wil graag een glasvezelaansluiting Gefeliciteerd met uw (nieuwe) pand! U wilt graag een glasvezelverbinding laten aanleggen. Belangrijk is dan om te weten of uw pand reeds de glasvezel huisaansluiting heeft of dat de glasvezel is voorbereid tot op de erfgrens. Heeft u een bestaand pand (geen nieuwbouw) gekocht, dan is het belangrijk om te achterhalen of de huidige bewoner al een glasvezelaansluiting heeft. Dit geldt alleen voor panden in de kerkdorpen van Venray en Holthees (fase 1).

Lees verder »

15-04-2021 - Lockdown actie verlengd tot 1 mei 2021

Vanwege de verlenging van de corona lockdown, hebben we als GlaswebVenray ook onze ‘Lockdown actie’ met één maand verlengd. Nieuwe klanten die zich voor 1 mei 2021 aanmelden, krijgen van GlaswebVenray drie maanden gratis gebruik van glasvezel. Onze providers doen hier nog aantrekkelijke acties voor drie maanden bovenop. Heeft u bijvoorbeeld nieuwe buren of kent u iemand in uw dorp die gaat verhuizen? Attendeer hen dan op deze actie en op onze keuzehulp. Zo kunnen steeds meer mensen genieten van toekomstbestendig glasvezel.

15-04-2021 - Webinar ontzorgbedrijven

De Fritz!Box speelt mogelijk een belangrijke rol bij de kwaliteit van de wifi in uw huis. Onlangs zijn onze ontzorgbedrijven tijdens een webinar door leverancier AVM van Fritz!Box bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Hun kennis is weer helemaal up to date. Heeft u vragen over de Fritz!Box of problemen met de wifi, neem dan contact op met deze ontzorgbedrijven. Zij kunnen ook doormeten waar mogelijk in huis de verstoring of het technisch probleem zit. Al bij vele klanten hebben zij de wifi-problemen kunnen oplossen.  

U kunt onze ontzorgbedrijven vinden op onze website